Mirko Duspara

Ulaganja Grada u sigurnost u cestovnom prometu: novi semafori i cestovni LED markeri

 

20171113 075210 resize

U sklopu projekta izvođenja radova na sanaciji opasnih mjesta, osiguranja svjetlosne prometne signalizacije na više lokacija u Slavonskom Brodu i okolici, pušteni su u rad cestovni LED markeri na sljedećim lokacijama:
  Ulica Aleja Miroslava Krleže (kod OŠ „Bogoslav Šulek“)
  Naselje Andrije Hebranga
  Ulica Franje Kuhača (kod OŠ „Hugo Badalić“, Područna škola Jelas)
  Ulica Stanka Vraza (ispred sportske dvorane „Vijuš“)
  Ulica Ivana Cankara (kod OŠ „Antun Mihanović“)
  Državna cesta D423 (Osječka ulica kod raskrižja s Branimirovom i Martinovićevom ulicom)
  Ulica Franje Marinića (kod OŠ „Vladimir Nazor“)
  Ulica dr. Andrije Štampara (kod Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“)

U rad je pušten i semafor u Borovskoj ulici kod Osnovne škole „Hugo Badalić“. Od sredine listopada ove godine u funkciji je novi semafor u Vinogorskoj ulici u Brodskom Vinogorju te još jedan na Trgu Svetog Antuna u Podvinju. Podsjećamo da je od rujna, na potezu Ulica Petra Krešimira – Trg Ivane Brlić Mažuranić, u funkciji i svjetleći prometni znak CO2 kojim je obilježen pješački prijelaz na toj lokaciji.
Grad Slavonski Brod na ovaj način kontinuirano radi na povećanju sigurnosti cestovnog prometa na području grada. Ukupna vrijednost projekta sanacije opasnih mjesta na području Slavonskog Broda iznosi 2,4 milijuna kuna, za što je Nacionalni program odobrio iznos od 1,7 milijuna, dok je ostatak financirao Grad Slavonski Brod.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Ulaganja Grada u sigurnost u cestovnom prometu: novi semafori i cestovni LED markeri

mt_ignore