Mirko Duspara

Briga za najmlađe: potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića „Trnoružica“ i „Maslačak“

IMG 4937 resize 1

Grad Slavonski Brod potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrada Dječjih vrtića „Maslačak“ i „Trnoružica“ u okviru projekta Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ugovorom se dodjeljuju bespovratna sredstava u iznosu od 551.859,28 kuna za Dječji vrtić „Maslačak“, te 497.859,54 kuna za Dječji vrtić „Trnoružica“.

Naime, Grad Slavonski Brod dostavio je projektni prijedlog za energetsku obnovu zgrada za ova dva dječja vrtića. Nakon administrativne provjere, provjere prihvatljivosti prijavitelja i partnera te provjere prihvatljivosti projekta i aktivnosti, ocjene kvalitete te provjere prihvatljivosti izdataka, postupka dodjele sredstava, utvrdilo se da su zadovoljeni svi definirani uvjeti i kriteriji. Predloženo je sufinanciranje, a  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je Odluku o financiranju u srpnju 2017. godine. Nastavno na donesenu Odluku, pripremljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji je i potpisan 24. listopada 2017. od strane Grada Slavonskog Broda.

Grad Slavonski Brod je morao pričekati i Odluku i Ugovor, kako bi se moglo započeti s realizacijom energetske obnove, no sada se još čeka od strane Ministarstva da svoje administrativne radove privede kraju, za što se iskreno nadamo da će se dogoditi što prije. Ukupna vrijednost projekta za vrtić „Maslačak“ 2.011.541,37 kuna, a za „Trnoružicu“ 1.541.911,23 kuna.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Briga za najmlađe: potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu dječjih vrtića „Trnoružica“ i „Maslačak“

mt_ignore