Mirko Duspara

Veliko srce Brođana: Grad podržao akciju „Učini mali korak velikim“

 

zaklada

Zaklada „Hrvatska za djecu“ održala je danas, 21. listopada 2017. na trgu Ivane Brlić Mažuranić, predstavljanje slikovnice „Učini mali korak velikim“ kojoj je Grad Slavonski Brod ujedno domaćin i pokrovitelj. Cilj ove akcije je zajedno s građanima, neprofitnim i humanitarnim udrugama i ustanovama te dječjim domovima s područja grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije i okolice, vratiti osmijehe na lica djece koja nemaju prilike živjeti sretna djetinjstva poput svojih vršnjaka. Slikovnica je posebna jer svaki njezin primjerak u sebi sadrži jednu konkretnu želju djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djeteta s poteškoćama u razvoju, prikazanu u obliku crteža, a koju prate emotivni tekst i ilustracije. Zaklada se nada da će do kraja 2017. godine ispuniti ukupno 1,000 konkretnih želja djece.

U svijet različitih dječjih sudbina ispisanih na stranicama slikovnice, sve prisutne uveo je zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Andrić, kojemu je uručena slikovnica sa željom djevojčice Valentine iz koje je pročitao dio emotivnog teksta s porukom da se svi prisjetimo lijepih trenutka iz djetinjstva i toga kako je biti dijete. U prigodnom govoru, podsjetio je, da se Slavonski Brod kao grad-prijatelj djece, neprestano trudi i brine kako bi živote djece učinili što boljim, a na to ukazuje i činjenica da su u Slavonskom Brodu nedavno izgrađena tri nova dječja vrtića uz obnovu i uređenje drugih. U slikovnici koju je dobio, djevojčica Valentina je poželjela školsku torbu, a zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Andrić, u ime Grada, tu je želju sa zadovoljstvom ispunio uručenjem dara upraviteljici Zaklade „Hrvatska za djecu“ Ivani Kristić Buntić. Valentini je poželio puno uspjeha u školi te se zahvalio Zakladi što je uključila Grad Slavonski Brod u ovo dobro djelo. Na kraju je pozvao sve Brođane da pokažu svoje veliko srce i učine taj mali korak, te ispune jednu malu želju na veliku dječju radost.

Program su uveličali i uljepšali dječji nastupi Brodskog plesnog studija „Cascavela“, Športskog plesnog kluba „Astra“ i Plesnog studija „Triumph“ te nastupi Glazbenog učilišta „Nota“ i Dječjeg zbora Osnovne škole „Bogoslav Šulek“ u kojem su uživali mnogobrojni građani, a osobito roditelji s djecom.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Veliko srce Brođana: Grad podržao akciju „Učini mali korak velikim“

mt_ignore