Mirko Duspara

Obilježavanje 25.obljetnice pada Bosanskog Broda

bosanskibrod

 

Okupacijom Bosanskog Broda 6. listopada 1992. godine završena je višemjesečna bitka za Bosansku Posavinu- najkrvavije razdoblje za ljude s obje strane rijeke Save. Pad Bosanskog Broda doveo je do egzodusa hrvatskog i bošnjačkog naroda iz Bosanske Posavine. Povodom 25. obljetnice ovog tragičnog događaja, Udruga dragovoljaca i veterana 101. Bosansko-brodske brigade HVO-a i ove je godine odala počast svim poginulim braniteljima te civilnim žrtvama rata.

U sklopu programa Dana sjećanja na 25. obljetnicu pada Bosanskog Broda tako su danas zapaljenje svijeće na mjesnim grobljima te na groblju u Bosanskom Brodu. Održan je blagoslov spomen obilježja poginulim braniteljima u Kričanovu , a nakon toga i sveta misa u Crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Kolibama. Vijenci su položeni i kod Spomenika poginulim braniteljima u Slavonskom  Brodu nakon čega je održan Okrugli stol na temu "Sjećanje na žrtve u Bosanskoj Posavini". Uz Koordinaciju Udruga proisteklih iz 101. Bosansko-brodske brigade HVO, predstavnike Brodsko-posavske županije te predstavnike političkih stranaka, u znak sjećanja na sve stradale pripadnike brigade vijenac je u ime Grada Slavonskog Broda položili su zamjenici gradonačelnika Tea Tomas i Hrvoje Andrić.

U sklopu programa Dana sjećanja u večernjim satima uz gradsku šetnicu položeno je i 500 upaljenih lampiona u znak sjećanja na sve poginule branitelje u Bosanskoj Posavini.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Obilježavanje 25.obljetnice pada Bosanskog Broda

mt_ignore