Mirko Duspara

Duspara: "Izgradnja stanova za mlade nastavak je naše brige i ulaganja u njih i njihove obitelji"

IMG 2771„Stvaranje što boljih uvjeta za život djece i mladih u Slavonskom Brodu jedan je od naših glavnih prioriteta, zbog čega već dugi niz godina radimo na programima i mjerama kako bi im to i omogućili. Upravo iz tog razloga povećali smo iznos naknada za novorođenčad, u svim gradskim osnovnim školama osigurali smo uvjete za produženi boravak, a cilj nam je uvesti i jednosmjensku nastavu u sve škole. Danas smo ovdje zbog naših mladih obitelji, za koje gradimo gradske stanove koje će moći iznajmljivati po vrlo povoljnim tržišnim cijenama. Potpisivanjem ovog ugovora s izvođačima radova ulazimo u II. fazu izgradnje gradskih stanova za mlade, a moram istaknuti da mi je drago što je ovaj projekt izazvao veliki interes kod mladih, zbog čega ćemo ga svakako nastaviti provoditi. Isto tako za mlade koji svoje domove žele graditi u Slavonskom Brodu provodimo projekt koji im nudi mogućnost zakupa gradskih zemljišta, na kojemu mogu graditi obiteljske kuće, što će im uvelike olakšati osamostaljenje te podizanje svojih obitelji. “ - istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara prilikom potpisivanja ugovora o II. fazi izgradnje stanova za mlade obitelji.

U Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda danas je održano javno potpisivanje ugovora o II. fazi izgradnje stanova za mlade obitelji. Ugovore su potpisali gradonačelnik Mirko Duspara i Tomislav Mijatović, predstavnik tvrtke „Gradnja-slavonska d.o.o.“,  kao odabrani izvođač radova.

U sklopu II. faze projekta predviđeni su građevinsko-obrtnički i  instalaterski radovi te uređenje okoliša oko stambene zgrade. Ukupna vrijednost ovih radova je oko 3 milijuna kuna, a predviđen rok trajanja je 6 mjeseci od njihova početka.  

Nakon završetka ovih radova, mlade obitelji čiji članovi ne prelaze dob od 45 godina i nemaju u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske, imat će mogućnost najma gradskih stanova po vrlo povoljnim tržišnim cijenama. Ove dvije stambene zgrade nalaze se u Ulici Vida Došena,  a svaka od njih imat će po 6 stanova; tri stana površine 47 m2 te tri stana površine 58 m2.  Trenutno su u tijeku radovi na I. fazi izgradnje ovog projekta, čija procijenjena vrijednost iznosi 1,5 milijuna kuna.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Duspara: "Izgradnja stanova za mlade nastavak je naše brige i ulaganja u njih i njihove obitelji"

mt_ignore