Mirko Duspara

Povodom Međunarodnog praznika rada u Slavonskom Brodu održan sindikalni prosvjedni skup

 

IMG 2106Tri sindikalne središnjice - Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata ove su godine Međunarodni praznik rada obilježile prosvjednim skupom u Slavonskom Brodu.

Sa zahtjevom za većim plaćama i kvalitetnijim radnim mjestima, sindikalisti iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske u jutarnjim su satima „Vlakom solidarnosti“ krenuli prema Slavonskom Brodu. Nakon okupljanja pred Željezničkim kolodvorom, ulicama našeg grada prošla je prosvjedna povorka, u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća prosvjednika, koji su tom prilikom u ime svih hrvatskih radnika prenijeli poruku koja glasi: "Vrijeme je za NAŠ oporavak! Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta".

Središnji dio programa, u sklopu kojeg su se svima nazočnima obratili Mladen Novosel predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Krešimir Sever predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata i Brigita Strujić glavna sindikalna povjerenica podružnice Kandit Osijek, održao se u brodskoj Tvrđavi, a druženje je nastavljeno uz prigodni glazbeni program i besplatne porcije graha.

U organiziranju ovog događaja sudjelovao je i Grad Slavonski Brod, koji je na taj način iskazao podršku članovima sindikata i svim radnicima u borbi za stvaranje kvalitetnijih radnih uvjeta u našoj zemlji.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Povodom Međunarodnog praznika rada u Slavonskom Brodu održan sindikalni prosvjedni skup

mt_ignore