Mirko Duspara

Suradnjom Grada i nadležnih ministarstava do izgradnje novog objekta OŠ "Milan Amruš"

 

IMG 0395Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin danas je u sklopu boravka u Slavonskom Brodu posjetio OŠ „Milan Amruš“. Tom prilikom održan je i sastanak na kojem su prisustvovali roditelji učenika, predstavnici škole te gradonačelnik Mirko Duspara, a prije samog sastanka učenici su održali i kratku priredbu. Na sastanku se razgovaralo o izgradnji novog i modernog prostora OŠ „Milan Amruš“ te o stvaranju što boljih uvjeta odgoja i obrazovanja za njene polaznike.

Po ovom pitanju Grad Slavonski Brod poduzeo je niz mjera koje su u njegovoj nadležnosti, ali isto tako i inicirao posjet pomoćnika ministra kako bi se i sam uvjerio da je izgradnja nove škole uistinu potrebna.

Gradonačelnik Mirko Duspara je istaknuo kako je realizacija ovog projekta od velike važnosti za Slavonski Brod, ali i cijelo područje Brodsko-posavske županije. Također je naglasio da je upravo iz tog razloga Grad osigurao 11 tisuća kvadrata zemljišta u Kažotićevoj ulici, ishodio građevinsku dozvolu te izradio i financirao projektnu dokumentaciju za realizaciju projekta izgradnje nove školske zgrade. Uz to je napomenuo da sada samo preostaje osigurati financijska sredstva te da vjeruje da će zajedničkom suradnjom Grada i državnih institucija i to biti uskoro riješeno. Gradonačelnik je iskoristio susret s pomoćnikom ministra pa mu je tako uručio svu dokumentaciju koja je ishođena za potrebe realizacije ovog projekta.

Pomoćnik ministra Momir Karin ovom je prilikom istaknuo da je izgradnja novog objekta OŠ „Milan Amruš“ jedan od prioriteta Ministarstva znanosti i obrazovanja te će se zbog toga pronaći način kako bi sadašnji i budući polaznici ove škole imali što bolje uvjete za učenje i rad. Jedan od modela mogućeg financiranja je darovnica Kraljevine Norveške, a ukoliko se to ne ostvari, Ministarstvo znanosti i obrazovanja trebalo bi sljedeće godine osigurati sredstva u proračunu za izgradnju ove škole.
Grad Slavonski Brod i dalje će nastaviti ulagati napore kako bi u što skorijem vremenskom periodu učenici imali osiguran što moderniji i kvalitetniji prostor, a upravo je stvaranje uvjeta za boljitak njihova života ono za što se svi trebamo boriti.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva Suradnjom Grada i nadležnih ministarstava do izgradnje novog objekta OŠ "Milan Amruš"

mt_ignore